parallax background

Brlohárske skúšky Ostrá Lúka

26 mája, 2017
Osveta sokoliarstva aj pre domácich Zvolenčanov
31 mája, 2017

Brlohárske skúšky Ostrá Lúka

Brlohárske skúšky na Ostrej Lúke sa organizovali 20.5.2017, Kynologický Klub Technickej univerzity vo Zvolene na organizácií spoluorganizoval s OPK Zvolen a poľovným revírom Ostrá Lúka. Boli to prvé skúšky psov, na ktorých kedy sa krúžok podieľal.

Študenti zorganizovali aj dva verejné tréningy, na ktoré si mohli prísť vyskúšať pred skúškami svoje psy nielen členovia krúžku ale aj záujemcovia zo širokého okolia. O tieto tréningy bol veľký záujem aj verejnosti. Trénovalo sa za pomoci skúsených brlohmajstrov.

Na skúšky bolo prihlásených 17 psíkov, zúčastnilo sa ich 16. Všetky obstáli a získali poľovnú upotrebiteľnosť.

Študenti TUZVO pripravili pre účastníkov, organizátorov a všetkých zúčastnených guľáš, ktorý mal výborné ohlasy.

Na záver boli vyhodnotené najrýchlejší chvat a vyhnanie. Damián Gondek člen kynologického krúžku získal so svojou sukou IVA Rotbach najrýchlejšie vyhnanie. Radovan Babiak najrýchlejší chvat.

Spoluorganizátori a verejnosť bola s týmito skúškami spokojná a predpokladá sa spolupráca aj v najbližších ročníkoch Brlohárskych skúšok.

Členovia krúžku sa podieľali na brigáde na umelom brlohu kedy sa upratoval a pripravoval areál na verejné tréningy a súšky.

 

Tréning v diviačom oplôtku

22.3.2017 sme zorganizovali tréning v diviačom oplôtku. Zúčastnilo sa ho 12 poľovných plemien psov.

Od jesene 2016 prebehla celková rekonštrukcia areálu plus jeho zväčšenie. Aktuálne sa v našom areály nachádza 9 kotercov pre psy s novo vybudovaným altánkom.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *